mojitoteam.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Home Artikkelsamling Birkebeinerrittet 2011

Birkebeinerrittet 2011

E-post Skriv ut PDF

Da var årets Birkebeinerritt ferdig. Ikke så kaldt som i fjor men fortsatt ikke det beste rittet værmessig...

Årets ritt var vått, men ikke kaldt. Det var mye tåke i fjellet og sikten var minimal til tider. Den første tåka møtte oss ved Skramstadsætra, Rune var først ut og passerte Skramstad etter 41:21, Christian startet som i neste pulje og kom til Skramstad på 41:47. Morten ankom Skramstad som tredjemann ut på 44:17.

Mellomtidene ved Kvarstad var Rune: 02:18, Christian: 02:25 og Morten 02:30. Morten holdt en konstant avstand til Christian på ca. 5 minutter og hadde et bra ritt! Morten har ikke fått så mange mil på sykkel annet enn ergometersykkelen på Kiel-ferga. Men det er tydelig at den siste turen før Morten satt beina permanent på landjorda gav resultater.

Etter Sjusjøen gikk det greit nedover - makshastighet for Morten var 59,1 km/t, Rune hadde 65,3 km/t mens Christian hadde 65,6 km/t som maks. Nytt av året var et annet dekkvalg for Christian og Rune som valgte bort Schwalbe Racing Ralph til fordel for Panaracer Razer MX Lite (Christian) og Maxxis Aspen (Rune). Panaracer dekkene fungerte utmerket og gav Christian en bedre følelse med underlaget, godt å kunne slippe bremsene og "suse" nedover grusen.

Til slutt ble tidene i mål:

  • Rune - 04:00:43
  • Christian - 04:18:06
  • Morten - 04:25:21

Det var en raskere løype i år, mye utbedringer og grus mange partier, alle satte personlig rekord i år.

Etter rittet var det tid for restutisjon på Slåtten som nå er blitt vår faste bopel under rittet. Som alltids var det spekemat og rødvin på menyen. "Team sjefen" hadde også laget navnelapper til alle ryttere slik at syklene etterhvert blir merket med navn og nasjonalitet. Det er klart at mojitoteamet også må ha navn på sykkelen sin...

Sist oppdatert mandag 29. august 2011 22:10  
Share on facebook